Bliv klar til vinteren med en nyklippet hest

Nu kommer efteråret, og hestene er lige så stille begyndt at sætte den første vinterpels. Det betyder også, at skridttæpperne skal findes frem fra staldskabet, og at man kan se frem til en svedig hest, der skal køles godt af efter træningen.

For at minimere sveden og dermed risikoen for at ende med en forkølet hest i de koldere efterårs- og vintermåneder er der rigtig mange, der vælger at klippe hesten og give den et dækken på i stedet. Skulle man vælge at give hesten et dækken på, så undgår man også, at hesten får dækket sig i mudder fra top til tå, når først foldene begynder at blive plørede.

Det betyder også, at der rundt omkring i de danske stalde er kø til at få hesten klippet, og det er de færreste, der selv ejer redskabet til at klare jobbet selv. Hesteklippere er derfor i høj kurs, og det kan derfor være en god ide at anskaffe sig sin egen, så man nemt og hurtigt kan få klippet hesten selv.

Det er nemlig ganske simpelt at klippe hesten, såfremt at man har en god hesteklipper. En god trimmer, bør glide let gennem de stive hestehår og bør derfor ikke kræve den store muskelkraft eller tålmodighed.

Det er også oplagt at gå efter en klippemaskine, der larmer så lidt som muligt, så den også kan bruges til de mere følsomme heste, der har let til at blive forskrækkede, og for at undgå for meget støj i stalden. Hesteklippere findes både som opladelige, og nogle der skal sidde i et strømstik. Typisk er stalde begrænsede i deres antal af stikkontakter, så det kan være praktisk at vælge en, der kører på batteri, hvis man ikke lige har et strømstik i nærheden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *