Sådan støtter kinesiologi tape dit knæ

Kinesiologi er en kombination af østen og vestens medicinske viden. Ifølge kinesiologien er en svækkelse i et organ altid forbundet med en svækkelse i en muskel der samarbejder med organet.

Det er en holistisk tankegang vi ser i mange behandlingsformer fra blandt andet Kina. På den baggrund er der opstået behandlingsformer som zoneterapi og kinesiologi, som begge er en vestlig opfindelse.

Kinesiologien udnytter kroppens evne til at hele sig selv.

Hvad har det med tape at gøre?

Det særlige ved kinesiologitape er at den stabiliserer og støtter et led. Men uden at nedsætte bevægeligheden i et led. Det er lavet af elastiske fibre, bomuld og lim for at det sidder godt fast på huden uden at gå i stykker.

Kinesiologi tape adskiller sig fra almindelig sportstape ved at det ikke påvirker muskler og led direkte. Det udnytter kroppens evne til selv at bevæge sig på plads.

Sådan virker tapen

I stedet for at trække en muskel på plads og holde den der, så har tapen så stor elasticitet at den vil følge muskel og knæs bevægelser. Til gengæld påvirker tapen de sensoriske områder omkring knæet, som får musklen til at trække det på plads af sig selv.

Det er altså kroppen selv der beslutter at holde knæet på plads eller forhindrer det i at hoppe tilbage i uhensigtsmæssige stillinger.

Tape der kan massere

Tapen kan også give mikromassage til ømme muskler eller hævelser. Ved at sætte tapen på mens musklen er helt strakt ud, vil den folde sig sammen når du fjerner strækket. Folden hæver huden og trækker den opad. Som resultat øger tapen blodcirkulationen og fjerner eller lindrer hævelsen.

Du kan købe kinesiologitape hos Henza. Det fåes i mange forskellige varianter og størrelser. Du kan selv klippe din tape til, eller købe det forskåret.