Behandling af sportsskader med kinesiologitape

Hvis du træner i fitness, går til noget holdtræning eller noget helt tredje, så har du sikkert set folk med forskellige typer af farverige tape klistret fast på sig – også kaldet kinesiologitape som i den grad har vundet sit indpas. Det kan også være, at du har fået det anbefalet af din læge eller fysioterapeut, og det kan der være mange gode grunde til. Kinesiologitape er en elastisk tape, der først og fremmest bruges til behandling af sportsskader, hvilket det gør ved at aflaste muskler, led eller sener ved at lette presset. Tapen har dog også mange andre gode kvaliteter udover at dæmpe smerter, og det er blandt andet, at det siges at kunne lindre hævelse og inflammation samt øge blodcirkulationen. Der er derfor mange fordele ved brug af kinesiologitape, og det bliver flittigt brugt inden for træning, sportsgrene og hos professionelle behandlere. Tapen kan købes i alle regnbuens farver, men det er ren kosmetik og spiller ikke en rolle i forhold til selve virkningen. 

Tape dig selv

Det er vigtigt, at tapen bliver påført korrekt, hvis du vil have den optimale virkning. Det anbefales derfor, at du tager kontakt til en fysioterapeut eller lignende, der kan sætte dig yderligere ind i, hvordan det påføres optimalt, inden du selv kaster dig ud i det. Der findes dog også mange gode guides på nettet og i bogform, så det er muligt at lære det selv. Det er dog vigtigt, at du føler, at du har de rigtige forudsætninger. 

Når du føler, at du er klar til at kaste dig ud i kinesiologitape, så kan du klikke ind på Henza.dk, hvor du finder et stort udvalg af kinesiologitape i høj kvalitet til gode priser. Her får du et rigtig godt alternativ til de mange andre dyre produkter, der ellers findes på markedet.