Sådan får du bugt med rygsmerter

Rygsmerter kan skyldes mange ting. Det bedste er at du fjerne årsagen til smerten. Det er selvfølgelig ikke altid muligt hvis du har en lidelse. Men du kan altid gøre noget for at gøre situationen lidt bedre.

Rygsmerter kan giver problemer i resten af kroppen på grund af dårlig holdning. Det sætter sig som hyppige hovedpiner og inaktivitet fordi du altid har ondt.

Brug hjælpemidler

Når du har problemer med ryggen kan du bruge en holdningskorrigerende skulderstøtte. Dens formål er at sikre at din ryg altid sidder i en god position. Du kan købe støtten hos Henza.

Ved at forbedre din rygholdning vil dine rygsmerter blive reduceret. Støtten kan bruges både med og uden metalstivere. Hvis dine problemer ikke er kroniske eller skyldes sygdom, så vil du kunne træne din rygmuskulatur op sammen med støtten. Til sidst kan du helt undvære støtte.

Målrettet indsats for en sund ryg

Som alle andre skader, så kræver det en målrettet indsats at få en sund og stærk ryg. Det kræver at du er konstant opmærksom på din holdning. I starten vil du blive meget træt og udmattet. Men ved konsistent træning vil du langsomt få en bedre og bedre holdning.

Du vil opdage at dine smerter andre steder i kroppen bliver mindre og til sidst helt forsvinder.

Du kan dyrke sport

Du kan sagtens dyrke sport selvom du bærer støtte til ryggen. Den er elastisk og støtter dine bevægelser. Hvis du ikke har kunnet dyrke sport før på grund af smerter, så kan du gå i gang nu. Men start langsomt op. Gerne i samarbejde med en fysioterapeut eller en personlig træner i starten.

Det er klart at du ikke kan kaste dig over ekstreme sportsgrene, men derudover er der mange ting du kan kaste dig over og få et aktivt liv igen.