Sådan vælger du den rigtige pande

En stegepande er en vigtig del af næsten al madlavning. Om det er til spejlæg om morgenen eller en bøf til aftensmad, kan du ikke undvære stegepanden i køkkenet. Men hvilken stegepande skal du så egentlig vælge? Der findes mange forskellige slags i forskellige størrelser og med forskellige slags coatings. Dette indlæg har til formål at hjælpe dig til at træffe det rigtige valg, når du skal vælge din næste stegepande.

Størrelse

Det første, du skal overveje, når du skal købe stegepande, er, hvilken størrelse du har brug for. Skal den bare have plads til et spejlæg, eller skal der være plads til mad til hele familien? Der findes stegepander helt ned til 10 centimeter, mens de største er mere end 30. Hvis du vil være sikker på at have plads nok, kan du vælge en stor – men husk, at det ikke nytter noget, hvis din kogeplade er lille.

Induktion eller gas?

Hvis du har induktionskomfur, skal du sikre dig, at den pande, du vælger, er lavet til induktionskomfur. Induktion er baseret på et magnetfelt, der breder varmen ud på hele panden, og dette magnetfelt skal være i panden – ellers bliver den simpelthen ikke varm.

Type

Wok, grill, pandekage eller almindelig? Der findes forskellige typer pander til forskellige formål. Grillpanden giver de lækre, flotte grillstriber og er perfekt til stegning af bøffer eller grøntsager. En pandekagepande har lavere kanter end almindelige pander, så det er lettere at få paletten ind under pandekagen, når den skal vendes. Hvis du har pladsmangel, så vælg en almindelig pande – den kan det hele.

Coating

Coatingen er vigtig for, hvad du kan stege på panden, og ved hvor høj varme. Teflonbelægning sørger for, tingene ikke hænger fast, men kan ikke tåle lige så høj varme som støbejern eller stål.