3 ting, dit barn kan lære af at game

Hvis du har et barn, der spiller meget computer, har du helt sikkert på et eller andet tidspunkt været bekymret for, om det nu også er for meget. Men selvom gaming er en tidsrøver uden lige, så er der faktisk en masse fordele ved det, som dit barn nyder godt af. Vi giver dig her tre grunde til, at det er helt okay, at dit barn spiller meget computer.

Sprogkundskaber

De fleste spil, særligt sammen med andre mennesker, foregår på engelsk, og derfor vil dit barn i en meget tidlig alder have en rigtig god forståelse for engelsk. De vil have meget nemmere ved at begå sig i miljøer, hvor dansk ikke er det primære sprog. På eksempelvis en efterskole med esport lærer de både normal engelsk og engelsk gennem spil, og begge dele komplementerer hinanden godt.

Samarbejde

De mest populære spil, som eksempelvis CS:GO, League of Legends og Dota 2, er holdspil, hvor man kæmper 5 sammen med de andre 5 på det andet hold. Det giver en masse kommunikativt, men man lærer også at arbejde sammen, og at man ved at tilsidesætte sig selv nogle gange kan opnå større kollektive mål. Det er da en sund indstilling at have, ikke?

Kølighed i pressede situationer

Selvom det ikke virker specielt intenst med nogle klik på et tastatur, så opstår der ofte meget pressede situationer, hvor man skal tage hurtige og gode beslutninger. Det lærer barnet at holde hovedet koldt, når det virkelig presser på, og det er en gave at have med i andre facetter i livet.