Hjemmelavede gaver, som din familie vil elske

Der er intet som hjemmelavede gaver. Måske ikke det skæve askebæger, vi lavede til vores forældre, da vi var små, men rigtig gode, hjemmelavede gaver, der både har tid, kærlighed og tanke bag sig. Hjemmelavede gaver er typisk billigere end købte gaver, så det er også oplagt, hvis pengene er små og krisen kradser. Her får du et par idéer til gaver, du kan lave selv.

Mal dit eget maleri

Måske er du ikke verdensmester i at male, og måske har du aldrig malet før. Men fordelen ved kunst er, at den ikke behøver at ligne noget bestemt. Gå på nettet eller en tur ned til din lokale hobbyforhandler og køb et malerlærred 200×200, en stak pensler og den maling, du gerne vil bruge, og så er det ellers bare at gå i gang. Husk, at der er forskel på malingens egenskaber, og at hver type maling har sine egne pensler. Forhør dig hos en ekspert for at sikre dig, at du får det rigtige udstyr med hjem.

Strik eller hækl strømper, bluser eller huer

Der er intet som et par hjemmestrikkede uldsokker, en dejlig varm hue eller en vamset sweater. Og hvis du har tid, tålmodighed og bare en lille smule finmotorik, så er der intet til hinder for, at du kan give en hjemmelavet sweater til hele familien til næste jul. Der er masser af timer i at strikke og hækle, og det kan let gøres foran fjernsynet eller med en god podcast i ørerne. Det bedste er, at du helt selv bestemmer, hvilke farver der skal bruges, størrelse, knapper, form og tykkelse. Husk at vælge garn i en god kvalitet, og sørg for at bruge strikkepinde i den rette tykkelse. Der findes mange gratis opskrifter og gode guides på nettet.