Sådan sikrer du dit nye, gamle hjem

Ofte kan det være en økonomisk sikker løsning at investere i et dødsbo eller et ældre hus – et såkaldt håndværkertilbud. Dermed rækker pengene lidt længere, og du har stadig mulighed for at sætte dit præg på dit nye hjem. Dog er der nogle ting, du skal være opmærksom på, når du flytter ind i et nyt, gammelt hus. Vi giver dig her 3 måder, hvorpå du kan sove trygt og godt, når du flytter ind. 

En ny låsekasse til hoveddøren

Først og fremmest er det sandsynligt i ældre huse, at dets låsekasser skal skiftes ud. Låsekasser besværliggør indbrud, da de er modstandsdygtige over for pres og skubben fra ubudne gæster. Derfor er det helt essentielt, at du undersøger markedet for, hvilken låsekasse der vil passe bedst til hoveddøren i dit nye, gamle hjem. Som en ekstra bonus er det tilmed nemt selv at montere din nye låsekasse – du skal blot bruge en skruetrækker.

Isolering er vejen frem

Ofte er det nødvendigt at foretage en isolering af taget, hvis huset har mange år på bagen. Isoleringen gør, at varmen fra el rent faktisk bliver i huset og ikke siver ud og giver en tung varmeregning. Derfor er det både økonomisk set, miljømæssigt og sundhedsmæssigt smart at isolere taget, hvis det ikke er blevet gjort før i huset.

Tjek efter for fugtskader

En af hovedreglerne, når man køber et nyt, gammelt hus, er også, at der skal tjekkes grundigt igennem efter fugtskader. Hvis fugtskaderne er for store, og der er opstået skimmelsvamp, kan det være sundhedsskadeligt for dig. Husk derfor altid at tjekke grundigt efter under evt. tapeter, gulvtæpper og steder, der ikke har set lyset i mange år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *